Ładowanie...
W świecie japońskich noży liczy się przede wszystkim ostrość. Nasza oferta obejmuje wiele produktów, a proces produkcyjny opiera się na wykorzystywaniu zarówno właściwości samych materiałów, jak i nowoczesnych technologii. Wszystkie noże Tojiro powstają z zamiłowania do kulinarnych tradycji Japonii, gdzie nadrzędnym celem jest szlachetne...
W świecie japońskich noży liczy się przede wszystkim ostrość. Nasza oferta obejmuje wiele produktów, a proces produkcyjny opiera się na wykorzystywaniu zarówno właściwości samych materiałów, jak i nowoczesnych technologii. Wszystkie noże Tojiro powstają z zamiłowania do kulinarnych tradycji Japonii, gdzie nadrzędnym celem jest szlachetne piękno potrawy. Nie inaczej jest w przypadku noży Tojiro-Pro, w których zastosowano takie elementy japońskich mieczy jak “Shinogi”, aby przywołać tradycyjny kształt japońskich noży kuchennych.
Noże Satake ostrzone są pod kątem 15 stopni, a pod względem kształtów i rozmiarów dostosowane są do potrzeb różnych użytkowników. Klingi powstają z najlepszych gatunkowo materiałów, takich jak stal molibdenowo-wanadowa, wysokowęglowa stal nierdzewna, stal VG-10, czy kuta stal wysokowęglowa. Noże Satake są lekkie i doskonale wyważone, dlatego też od wielu lat cieszą się ogromną popularnością na rynku japońskim – zarówno wśród profesjonalnych, jak i domowych szefów kuchni.
Noże GLOBAL należą do najlepszych noży kuchennych na świecie. Minęło jednak dwadzieścia lat, zanim zdobyły zasłużoną renomę wśród domowych i profesjonalnych użytkowników.
Oto główne zalety noży GLOBAL:
Elegancki design – nowoczesny i niepowtarzalny wzór.
Doskonała jakość – cienkie, ostre jak brzytwa i wytrzymałe klingi.
Czystość i łatwość w konserwacji – jednolita, higieniczna konstrukcja.
Pierwsze noże GLOBAL pojawiły się w Japonii w 1985 roku, ale w Europie zadebiutowały dopiero w 1988, na frankfurckich targach Ambiente. Zaprezentowano wtedy 12 modeli. W owym czasie nikt nie produkował jeszcze noży wykonanych w całości ze stali nierdzewnej. Firma Yoshikin okazała się w tej dziedzinie pionierem i wkrótce znalazła licznych naśladowców.
Opisy pochodzą ze strony: https://hiendkitchen.com/
Poręczny nóż kuchenny przeznaczony do obierania lub krojenia warzyw i owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie trójkątne ostrze, połączone z pełnowymiarową rękojeścią ułatwia kontrolę nad nożem, a ostry czubek pozwala szybko i precyzyjnie wykroić zbędne elementy. Nóż do obierania ma tak wiele zastosowań, że można go traktować jako...
Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.
Niewielkich rozmiarów nóż kuchenny, który odgrywa jednak w kuchni kluczową rolę. Posiada wąską, cienką klingę z bardzo ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję przy obieraniu, krojeniu czy wydrążaniu warzyw i owoców. Nóż do obierania ma tak wiele zastosowań, że można go traktować jak miniaturową wersję noża szefa kuchni.
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo - wanadowej hartowane do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego.SKU:HG8233W W magazynie, wysyłamy w ciągu 24 godzin
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych...
Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.SKU: 803-274...
Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców.
Długi japoński nóż z ząbkowanym ostrzem, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienka i ostro tnąca krawędź znakomicie poradzi sobie z twardą, chrupiącą skórką (np. bagietki), co pozwala otrzymać cieniutkie kromki i zachować przy tym kształt pieczywa.
Praktyczny nóż kuchenny z ząbkowaną krawędzią tnącą, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienkie ostrze gładko przecina nawet najtwardszą skórkę chleba, a szeroka klinga zwiększa przestrzeń między palcami a powierzchnią do krojenia. Oryginalny nóż do pieczywa marki Global może też służyć do krojenia i...
Wszechstronny nóż kuchenny o wielu zastosowaniach: od obierania warzyw i krojenia wędlin, po zdejmowanie skóry z ryb czy oczyszczanie owoców morza. Cienka i wąska klinga pozwala ciąć w ciasnych miejscach, a zaostrzony czubek pomaga łatwo i szybko wykroić zbędne fragmenty produktu. Elastyczny nóż uniwersalny to doskonałe narzędzie do zadań, które wymagają...
Poręczny nóż szefa to uniwersalne narzędzie zaprojektowane z myślą o wielu czynnościach. Świetnie się nadaje zarówno do krojenia warzyw i mięsa, jak i do siekania ziół.
Niewielki, poręczny nóż przeznaczony do obierania i krojenia owoców lub warzyw, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Pełnowymiarowa rękojeść została specjalnie wyprofilowana – tak, aby uchwyt był jak najwygodniejszy. Dzięki ostremu czubkowi szybko i precyzyjnie wykroimy niechciane elementy.
Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń.
Nóż szefa kuchni wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb.
Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.
Wszechstronny nóż kuchenny, który doskonale się sprawdza podczas rozmaitych kuchennych zadań, również tych, które wymagają dłuższej krawędzi tnącej. Szerokie, cienkie ostrze szybko i dokładnie kroi większe produkty, np. warzywa dyniowate czy arbuzy, co pozwala zaoszczędzić cenny czas. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi podstawowy element wyposażenia w...
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Przeznaczony jest do filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa.