Klasyczny nóż do porcjowania, dzięki któremu można schludnie pokroić duże porcje mięsa na plastry lub mniejsze kawałki, a także oddzielić mięso od kości. Idealnie się sprawdza przy serwowaniu kruchego indyka, pieczonej szynki czy jagnięciny. Najlepiej przytrzymać mięso specjalnym widelcem do porcjowania i kroić je w poprzek włókien.SKU: G-3 Produkt...
Diamentową ostrzałkę prętową marki Global pokryto w procesie galwanizacji drobinami diamentu syntetycznego, których liczba sięga dwóch milionów. Dodatkowa powłoka z chromu technicznego zwiększa odporność ostrzałki na zużycie.
Wszechstronny nóż, który łączy w sobie zalety klasycznego noża szefa kuchni oraz specjalistycznego noża do warzyw. Został zaprojektowany do pracy z warzywami, rybami i mięsem. Ostry czubek pozwala błyskawicznie siekać jarzyny czy zieleninę oraz precyzyjnie oczyszczać surowe mięso czy filety. Szeroka klinga ułatwia krojenie delikatnych składników na...
Ceramiczna ostrzałka prętowa, która została opracowana specjalnie do ostrzenia noży Global. Nadaje się do ostrzenia wszystkich dobrych jakościowo noży ze stali. Doskonale się sprawdza jako podstawowe narzędzie do szybkiego ostrzenia lub do wyrównywania krawędzi ostrza. Wyposażono ją w plastikową nasadkę, która chroni dłoń.
Zapasowy trzpień ceramiczny do ceramicznego musaka marki Global, model G-45. W przypadku pęknięcia pozwala łatwo wymienić oryginalny trzpień i przywrócić ostrzałkę do stanu pierwotnego.
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Długi, ostro zakończony nóż o bardzo cienkim ostrzu, przeznaczony do plastrowania i filetowania mniejszych i większych ryb, a także do obróbki mięsa.
Stosunkowo ciężki nóż, zwany tasakiem chińskim, powszechnie stosowany w Azji jako wszechstronny nóż szefa kuchni. Posiada cienką, prostokątną klingę i służy do siekania i krojenia warzyw, owoców oraz mięsa bez kości.
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry....
Średniej wielkości, wszechstronny nóż przeznaczony głównie do krojenia mięsa, lecz równie przydatny jako narzędzie uniwersalne, którym z powodzeniem posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Szerokie, cienkie ostrze błyskawicznie i schludnie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników. SKU: G-55 Produkt...
Średniej wielkości, wszechstronny nóż, przeznaczony głównie do krojenia mięsa, lecz równie przydatny jako narzędzie uniwersalne, którym swobodnie posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Szerokie, cienkie ostrze błyskawicznie i schludnie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników.SKU:G-58 Produkt...
Poręczne, zwijane etui z solidnego, czarnego nylonu, w którym można bezpiecznie przenosić noże Global, a także je przechowywać. Torba jest zapina się na rzepy i posiada dziewięć kieszeni różnej wielkości.
Zapasowy trzpień ceramiczny do ceramicznego musaka marki Global, model G-74. W przypadku pęknięcia pozwala łatwo wymienić oryginalny trzpień i przywrócić ostrzałkę do stanu pierwotnego.
Specjalistyczny nóż do siekania swieżych ziół. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek.
Nóż przeznaczony do różnych zadań, związanych z przygotowywaniem posiłków – zarówno do siekania, jak i do plastrowania czy krojenia w kostkę – szczególnie przydatny podczas pracy z większymi warzywami. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi nieodzowny element wyposażenia kuchni.SKU: G-77 Produkt...
Średniej wielkości nóż kuchenny przeznaczony do różnych zadań, związanych z przygotowywaniem posiłków – zarówno do siekania, jak i do plastrowania czy krojenia w kostkę – szczególnie przydatny podczas pracy z większymi warzywami.
Solidny nóż w stylu japońskim, zakończony ostrym czubkiem, przeznaczony do obróbki ryb – odcinania głów, filetowania i patroszenia, który świetnie się też sprawdzi przy krojeniu i sprawianiu różnych rodzajów mięsa.
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża.
Stylowy blok, zaprojektowany w taki sposób, aby pomieścił wszystkie noże marki Global (z wyjątkiem tasaka). Posiada 10 otworów, w którym można przechowywać różnej wielkości noże oraz dodatkowy otwór na pręt ostrzący lub stalkę. Wykonany został z wysokiej jakości stali nierdzewnej 18/10 w wykończeniu matowym.
Długi japoński nóż z ząbkowanym ostrzem, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienka i ostro tnąca krawędź znakomicie poradzi sobie z twardą, chrupiącą skórką (np. bagietki), co pozwala otrzymać cieniutkie kromki i zachować przy tym kształt pieczywa.
Specjalistyczny nóż do plastrowania delikatnych mięs, takich jak szynka dojrzewająca czy wędzony łosoś. Wyjątkowo długa i wąska klinga pozwala jednym, płynnym ruchem odkroić z dużego płata bardzo cienki plaster.
Europejski widelec marki Global do porcjowania mięsa, ostrze jest wykonane z jednego kawałka stali, z unikalną wypukłą krawędzią zapewniającą niezrównaną wydajność dwa ostrza świetnie trzymają pieczeń, aby się nie zsunęła.
Nóż przeznaczony do krojenia dużych płatów mięsa na mniejsze, równe porcje, np. steki. Jego zakrzywione ostrze z łatwością przecina skórę i tłuszcz, co pozwala skutecznie oczyścić mięso bez ryzyka utraty wartościowych części tuszy. Nożem rzeźnickim można też z powodzeniem kroić takie produkty jak ananas czy warzywa dyniowate.
Wszechstronny nóż kuchenny, który doskonale się sprawdza podczas poważnych kuchennych zadań, również tych, które wymagają dłuższej krawędzi tnącej. Mocne, szerokie ostrze precyzyjnie dzieli i kroi różnego rodzaju produkty – zarówno mięso, jak i warzywa czy owoce. Ten stosunkowo masywny nóż polecany jest szczególnie kucharzom zawodowym.