Wyjątkowa marka założona w prefekturze Nigatta w 1958 roku, po latach jej produkty stały się jednymi z najbardziej znanych przedmiotów produkowanych w Tsubame City (Japonia).
Nazwa Tamahagane oznacza szlachetną stal, wytwarzaną tradycyjnymi metodami-i takie są też noże tej marki z jednej strony tradycyjnie Japońskie, a z drugiej firma idzie z duchem czasu i nie odrzuca postępu. Oprócz rzędów ludzi ręcznie ostrzących czy polerujących noże, w fabryce Pana Atsushi Kataoka znajdziemy nowoczesne maszyny takie jak robot do spawania czy nowoczesna maszyna do laserowego znakowania kling-wszystko po to, żeby finalny produkt był jak najlepszy.
Lata doświadczeń i specjalna odróbka stali sprawiają, że noże kuchenne Tamahagane są nie tylko piękne, ale również ekstremalnie ostre i trwałe.
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. SKU:SNS-1114
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. SKU: SNM-1127 Produkt dostępny w magazynie....
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu.
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.