HI_2441
Nowy produkt
Darmowa dostawa
Dla zakupów powyżej 299 zł
szczegóły
30 dni na zwrot produktów
Bez podania przyczyny
szczegóły
Darmowa wysyłka
Robiąc zakupy na kwotę minimum 299zł, otrzymujesz bezpłatną dostawę kurierem, dotyczy przedpłaty. Z promocji wyłączone są dozowniki oraz przesyłki za pobraniem.
Zwroty
Produkt nie spełnia Twoich oczekiwań? Możesz go bez problemu zwrócić w ciągu 30 dni od zakupu bez podawania przyczyny!
dostępne: 7 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 Shirogami
Rękojeść - drewno magnolii
Twardość - 62-63 HRC
Długość całkowita - 38,0 cm
Długość ostrza - 24,0 cm
Szerokość klingi - 3,2 cm
Grubość klingi - 2,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 136 g