HI_863
4960375030223
New product
Wysyłka w ciągu 48h
Dotyczy dni roboczych
szczegóły
Darmowa dostawa
Dla zakupów powyżej 299 zł
szczegóły
30 dni na zwrot produktów
Bez podania przyczyny
szczegóły
Wysyłka - 48h
Jeśli produkt jest dostępny, wyślemy go do Ciebie w ciągu 48h. Dotyczy dni roboczych.
Darmowa wysyłka
Robiąc zakupy na kwotę minimum 299zł, otrzymujesz bezpłatną dostawę kurierem, dotyczy przedpłaty. Z promocji wyłączone są dozowniki oraz przesyłki za pobraniem.
Zwroty
Produkt nie spełnia Twoich oczekiwań? Możesz go bez problemu zwrócić w ciągu 30 dni od zakupu bez podawania przyczyny!
dostępne: 1 Item Items
Warning: Last items in stock!
Availability date:
Długość ostrza | 30 cm |
Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długiej, wąskiej i cienkiej klindze w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Profesjonalne ostrza z tzw. stali damasceńskiej stworzono dla doświadczonych szefów kuchni, którym nie wystarczają zwykłe narzędzia.
Ostrze - stal wielowarstwowa rdzeń Aogami #2
Rękojeść - drewno magnoliowe pierścień z bawolego rogu
Twardość - 63 HRC +/- 1
Długość całkowita - 45 cm
Długość ostrza - 30 cm
Szerokość klingi - 3,5 cm
Grubość klingi - ok. 4,5 mm
Waga - ok. 190 g
Aogami #2 (YSS), tzw. Blue Steel, to wyśmienita stal wysokowęglowa o bardzo wysokiej czystości, produkowana przez firmę Hitachi Metals w oparciu o tradycyjną technologię oczyszczania żelaza zwaną Tatara. Ostrza wykonane z tego materiału są wyjątkowo twarde i zachowują ostrość przez długi czas, ponieważ dzięki dodatkowi chromu i wolframu są bardziej odporne na ścieranie i pękanie niż inne stale węglowe. Niezwykle mocne rdzenie okuto miękkim żelazem, więc noże z tej serii są łatwe w utrzymaniu i świetnie się sprawdzają na co dzień.