HI_1654
4906496709570
New product
Wysyłka w ciągu 48h
Dotyczy dni roboczych
szczegóły
Darmowa dostawa
Dla zakupów powyżej 299 zł
szczegóły
30 dni na zwrot produktów
Bez podania przyczyny
szczegóły
Wysyłka - 48h
Jeśli produkt jest dostępny, wyślemy go do Ciebie w ciągu 48h. Dotyczy dni roboczych.
Darmowa wysyłka
Robiąc zakupy na kwotę minimum 299zł, otrzymujesz bezpłatną dostawę kurierem, dotyczy przedpłaty. Z promocji wyłączone są dozowniki oraz przesyłki za pobraniem.
Zwroty
Produkt nie spełnia Twoich oczekiwań? Możesz go bez problemu zwrócić w ciągu 30 dni od zakupu bez podawania przyczyny!
dostępne: 2 Item Items
Warning: Last items in stock!
Availability date:
Wysokiej jakości japoński kamień wodny, idealny do ostrzenia domowych noży kuchennych. Średnia ziarnistość (1000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.
Wymiary - 181 x 61 x 20 mm
Gradacja - 1000
Podstawka w zestawie - tak
Made in Japan
1. Namoczyć kamień w wodzie przez 10-15 minuty.
2. Chwycić nóż w taki sposób, żeby ostrze dotykało osełki pod kątem 10-15 stopni. Następnie lekko dociskając klingę, przesuwać ją wzdłuż kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnymi ruchami, cały czas utrzymując niezmienny kąt nachylenia.
3. Powtarzać czynność dla obu stron ostrza, aż cała krawędź jest naostrzona i w żadnym miejscu nie ma zadziorów.
4. W trakcie ostrzenia wydziela się mokry proszek. Nie należy go wycierać ani spłukiwać, tylko kontynuować podjętą czynność. Proszek wygląda nieestetycznie, ale właśnie ten osad ostrzy krawędź.
5. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.